Skip to main content

För oss är kvalitet och leveranssäkerhet en självklarhet och så ska det förbli

Välkommen till LG Produktion

Vi tror på ett partnerskap där lönsamhet för båda är givet

I småländska Hovmantorp hittar ni LG Produktion, ett familjeföretag som varit verksamt i över 40 år. Vi är ett traditionellt legotillverkande företag med skärande bearbetning som huvudinriktning. Vi har alltid haft målet att ligga långt fram i teknikutvecklingen, redo växa med våra kunder. Vi ska vara värdefulla för varandra och bygga ett partnerskap där lönsamhet för båda är givet. Att alltid försöka hitta bästa lösningen och sträva efter att kostnadseffektivisera hela tillverkningen.

Årets Företagare, Ulf Åström, LG Produktion AB och Landshövding Maria Arnholm

„Årets Företagare har i över 40 år satsat framåt och utvecklats med omvärlden. Med ett starkt samhällsengagemang och en tydlig väg framåt skapar vår företagare en stark vi-känsla på orten och i företaget.

Företaget har gjort det som många företag i regionen är på väg in i, de visar att en lyckad generationsväxling kan leda till ökad konkurrenskraft på en krävande marknad. Med en tydlig fokusering på kompetensfrågor och investeringar i personalen är man väl rustad för driva företaget framåt i ytterligare generationer. “

— Företagarna 2020

Miljö

Att ha koll på vad för avtryck man gör som företag och hur man kan förbättra detta anser vi viktigt. Men miljöarbete förknippas ofta med extra arbete och kostnader, vilket till viss del är sant. Det man inte alltid tänker på är att miljöarbete och kostnadseffektivisering ofta går ihop. Kan man tillverka med mindre förbrukning av råvara, el, förbrukningsmaterial med mera så resulterar det i mindre miljöpåverkan men också att hålla nere våra priser. Under 2023 kommer vi att ha vår ISO 9000 och 14000 på plats.

Kvalitet

Kvalitet har alltid varit en självklarhet för oss, detaljerna ska hålla rätt kvalitet men även vi som leverantör och företaget i sin helhet. Vi har fasta rutiner för hur detaljer ska hanteras, första och sista bitskontroll gäller alltid och en generell kontrollmätarrutin finns och gäller om inte arbetsledaren har dokumenterat tätare eller glesare intervaller för detaljen i fråga.

Vi har en gedigen samling med mätverktyg och en mätmaskin till vår hjälp. Sedan 2017 har vi affärssystemet Monitor, detta är navet i allt, här hanteras nästan allt administrativt som är kopplat till produktionen så som offert, order, beredning, rapportering, avvikelsehantering, lager, leverans, fakturering och mycket mer.  Att samla så mycket som möjligt på ett ställe och att allt är sammankopplat digitalt är en förutsättning för att just kunna hålla kvaliteten.

Parts By Sweden

Parts By Sweden är vårt systerföretag där vi erbjuder några av marknadens bästa delar till cross- och enduromotorcyklar.

Kåpor, fotpinnar och drev hittar du i webshopen. Vi producerar även specialdetaljer till enduro-, cross- och speedwaycyklar på beställning.

1978

Året då Lars Göran Åström startade MOTORSÅGSSERVICE som 9 år senare övergick till LG MASKIN. Redan på 70-talet började LG med legotillverkande mekanisk verkstad, om än i liten skala.


1990

Detta år blev Ulf Åström anställd på LG MASKIN, efter att ha jobbat otaliga skollov och helger i företaget. Uffe har sedan dess skaffat sig en gedigen erfarenhet och kunskap om skärande bearbetning och programmering av CNC-styrda maskiner.

1999

LG MASKIN levererade det första aluminiumchassit till mobila datorer till företaget JLT, som idag är en av våra största kunder. Produktionen växte snabbt och Ulf Åström började nästan uteslutande ägna sig åt programmering och produktion av dessa.

2000

Företaget fortsätter att växa och 2004 var lokalerna på Fabriksgatan för trånga. Som en del i en generationsväxling delades då LG MASKIN upp i två delar. LG MASKIN fortsatte med svarvning och Uffe startade LG PRODUKTION som främst fokuserade på fräsning och pulverlackering.

Företagen jobbade sedan sida vid sida i drygt 10 år. Våren 2016 väcktes tanken på att återgå till ett företag och en sammanslagning blev verklighet under sommaren. Nu är åter allt under samma tak, i rymliga lokaler på Järnvägsgatan 19 i Hovmantorp. Den här gången under namnet LG PRODUKTION.

Vi fick kunglig glans i verkstaden 2011 när Kung Carl XVI Gustav besökte oss för att ta del av småföretagande i Sverige.


2020

LG produktion går in i ett nytt kapitel. Fyra sedan tidigare anställda Karl Jakobsson, Morgan Svensson, Michael Johansson och Paul Liljegren köper in sig som delägare. Tillsammans med Ulf Åström ska de driva och utveckla företaget.

Fortsättning följer…