LEGOTILLVERKNING MED KVALITET

LG PRODUKTION VD ULF ÅSTRÖM

LG PRODUKTION ett legotillverkande företag med 14 anställda och trogen kundkrets.

Vårt mål är förstås att alltid leverera högsta kvalitet. Men vi är också måna om att arbeta med stor flexibilitet och värnar om att anpassa oss efter kundens behov.

Vi är 16 personer som arbetar tillsammans inom skärande bearbetning, anodisering, pulverlackering, montering och lagerhållning.

LG PRODUKTION har i dag ett 60-tal kunder som vi kontinuerligt producerar detaljer åt. Allt ifrån datorchassi till salladsskärare för storkök. JLT Mobile Computers är vår största kund idag. Vi bearbetar aluminium i femaxliga flerop-maskiner till bakstycken och fronter åt JLTs mobila datorer. Andra kunder är t ex Hällde som utsåg LG PRODUKTION till årets leverantör 2016, vilket vi förstås är otrolit stolta över! Till Hällde producerar vi skärskivor till matberedningsmaskiner. 

Även LVI är en av våra trogna kunder. LVI är en av världens ledande tillverkare av förstorande TV-system för synsvaga, CCTV. Genom dotterbolag och återförsäljare är LVI väl representerade över världen.  

Remote Control konstruerar, tillverkar och marknadsför högkvalitativa manöverdon för standard- och specialventiler. Gemensamt för samtliga produkter är att de har höga krav på driftsäkerhet, funktion och livslängd. Krav som utmanar oss att tillverka precisa och hållbara detljer åt dem. 

Wexiödisk AB var en av våra första kunder. Vi har fortfarande ha ett gott och utvecklande samarbete. Wexiödisk är Skandinaviens ledande leverantör av diskmaskiner för storkök. All utveckling och produktion sker i Sverige. Dan Bergström, inköpschef på Wexiödisk förklarar vårt långa samarbete så här:

”LG PRODUKTION används som en fast leverantör och vi sätter stort värde på kvaliteten, leveranstiderna och priserna hos LG PRODUKTION.”

LG MASKIN BLIR LG PRODUKTION

1978 startade Lars Göran Åström MOTORSÅGSSERVICE som 9 år senare övergick till LG MASKIN. Redan på 70-talet började LG med legotillverkande mekanisk verkstad, om än i liten skala.

Flera av dagens kunder är kvar sedan den här tiden. Som t ex Wexiödisk.

1990 blev Ulf Åström anställd på LG MASKIN, efter att ha jobbat otaliga skollov och helger i företaget. Uffe har sedan dess skaffat sig en gedigen erfarenhet och kunskap om skärande bearbetning och programmering av CNC-styrda maskiner.

1999 levererade LG MASKIN det första aluminiumchassit till mobila datorer till företaget JLT, som idag är en av våra största kunder. Produktionen växte snabbt och Ulf Åström började nästan uteslutande ägna sig åt programmering och produktion av dessa.

2000 blir Lars-Göran Åström årets företagare i Lessebo kommun och företaget fortsätter att växa. 2004 var lokalerna på Fabriksgatan för trånga. Som en del i en generationsväxling delades då LG MASKIN upp i två delar. LG MASKIN fortsatte med svarvning och Uffe startade LG PROUKTION som främst fokuserade på fräsning och pulverlackering.

LG MASKIN och LG PRODUKTION jobbade sedan sida vid sida i drygt 10 år. Många arbeten transporterades mellan byggnaderna för bearbetning och ytbehandling.

Vi fick kunglig glans i verkstaden 2011 när Kung Carl XVI Gustav besökte oss tillsammans med Kungliga Vetenskapsakademien för att ta del av småföretagande i Sverige.

Våren 2016 väcktes tanken på att återgå till ett företag och en sammanslagning blev verklighet under sommaren. Nu är åter allt under samma tak, i rymliga lokaler på Järnvägsgatan 19 i Hovmantorp. Den här gången under namnet LG PRODUKTION. 

2020 går LG produktion in i ett nytt kapitel. Fyra sedan tidigare anställda Karl Jakobsson, Morgan Svensson, Michael Johansson och Paul Liljegren köper in sig som delägare. Tillsammans med Ulf Åström ska de driva och utveckla företaget. 

Fotsättning följer.